Pausat ömsar lite skinn

I dag får Pausat.com ett lite mer eget utseende. Det var bara en tidsfråga innan jag skulle byta header och skaffa mig en riktig logo till hemsidan, för vem vill se ut som alla andra? Nu fick plötsligt Pausat lite mer personlighet och det känns bra. Det är dock inte min förtjänst så jag vill passa på och tacka grafikern bakom arbetet.

Denna header existerar  tack vare Linnea ”SpeLinnea” Hummel. Jag är själv ingen grafiker så jag behöver oftast be om hjälp om jag vill få något vettigt gjort på den fronten och då är det skönt att man har bekanta och vänner runt sig som ställer upp. Det tog inte många minuter efter frågan var ute på Twitter innan Linnea anmälde sig och kort därpå var arbetet igång och det här är resultatet efter ca. en veckas arbete.

pausatheader8.png

Det här betyder inte bara att Pausat.com fått en fin header utan även en logo på samma gång. Jag kunde inte vara mer än nöjd. När jag ber om sån här hjälp är det alltid med ödmjukhet, utan krav och rimliga önskemål. Jag skall vara tacksam nog att någon vill hjälpa mig tycker jag. Min tanke är aldrig att ”nitpicka” det jag får gratis utav vänlighet från andra människor men sen händer det en lustig sak, nämligen att den instinkt som gör att kreativa människor vill göra ett gott arbete ifrån sig så dem börjar fråga uppdragsgivaren om de är nöjda och om något kan göras bättre, och ju mer dem gör detta  desto mer känner uppdragsgivaren att det är okej att diskutera detaljer och eventuellt kritisera arbetet.

Detta hände mig och Linnea, men i positiv bemärkelse. Hon ville göra något ”kunden”, alltså jag, var nöjd med och jag ville ha en frän bild i toppen av min blogg. Målet blir helt enkelt mer ömsesidigt än man först kan  tro. Det ledde till betydligt mer konversation och ”back and forth” mellan oss än jag från början tänkt, av den enkla anledningen att jag hade från början låga krav medan Linnea uppmuntrade mig att ställa högre. Jag är så klart tacksam för detta för i slutändan blev resultatet så mycket bättre tack vare det.

Jag skall även passa på att snabbt berätta hur otroligt mycket jag älskar att se sånt här ta form. Vare sig det gäller en hemsidas layout, dess grafiska detaljer eller en bild i allmänhet, så älskar jag att se och vara en del av den processen. Jag tycker det är superkul. Det har jag alltid gjort och troligen kommer jag fortsätta göra det, och jag är glad att de kreativa grafikerna vill släppa in mig i processen om och om igen.

Åter igen stort tack till Linnea. Om ni vill kan ni följa henne på Twitter under namnet SpeLinnea men hon har även andra hem på nätet så som sin egen blogg, podcasten Spelberget och spelsidan Skillpoint.se. Hon finns helt enkelt lite här och där och jag skulle rekommendera att ni spanar in det hon gör.

I dag blev Pausat.com lite mer personlig, lite mer egen, lite mer unik. Det känns kul. Det känns rätt. Skriv gärna i kommentarfältet och säg vad ni tycker om den nya headern som Linnea totat ihop.

En reaktion till “Pausat ömsar lite skinn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s