Om författaren

27801_10150185423975515_5735171_nJag heter Alexander Cederholm, är 32 år och bor i Malmö. Jag har skrivit om dator- och TV-spel sen 2001. Jag var då chefredaktör på Nintendo on Net, Sveriges då populäraste oberoende Nintendo-site. I mitten av 2003 omvandlades verksamheten till multiformat-siten GAMEcore.se som varit aktiv i tio år fram till hemsidan stängdes ner i 2013. På GAMEcore.se var jag chefredaktör och delgrundare.

Jag även frilansat sporadiskt bland både tryckt och webbaserad media även om GAMEcore.se alltid erhöll mest av min tid och tankeutrymme.

Jag drivs framåt genom kreativt experimenterande. Jag söker alltid nya sätt att förmedla åsikter vilket har lett till att jag varit bland pionjärerna inom svensk spelpress när det kommer till webbaserad videoproduktion och jag står bakom Sveriges första, äldsta men nu nerlagda spelpodcast Radio Format. Jag utforskar alltid tekniska möjligheter och hur de kan hjälpa mig att fortsätta förmedla tankar och diskussion om spel. Text, ljud, video, live eller inspelat. You name it. I’ve done it. Vad som blir nästa grej är alltid lika spännande.

Jag brukar beskrivas som passionerad. Kärleken jag hyser till spelmediet är stor. Vid sidan av skrivandet är jag även aktiv i spelföreningen Terebi Ge-mu vars mål är att stötta och lyfta spelkulturen i landet samt göra spelande till en social aktivitet. Jag tror innerligt på att om man samlar likasinnande människor så blir det mycket enklare att ta kontakt och genom det finner man också nya vänner. Även detta har jag sysslat med i tio år.

Preferenser och livsstil
Jag har alltid kallat mig en teoretisk spelare, eftersom jag oftast är bättre på just kunskap, teori och historia snarare än att vara flink i fingrarna. Jag har spelat och älskat dator- och TV-spel i över 25 år och jag skulle anse mig som en allätare. Visst har jag mina preferenser men i överlag är jag öppen för det mesta. Jag kan sällan ägna oräkneliga timmar åt en upplevelse eftersom jag just tycker om att alltid få nya spännande upplevelser. Jag skulle även ljuga om jag inte erkände att det är kul att vara  en del av ett spels zeitgeist. Visst har jag mina preferenser men i överlag är jag öppen för det mesta. På senare år har jag även uppdagat mig själv att uppskatta kortare upplevelser. Min tid är dyrbar och jag har ingen lust att spendera den på innehåll som ändå till stor del är artificiell fyllning. Fokus och substans är så mycket bättre.

Jag får aldrig slut på något att säga om vad som sker i industrin eller spelen själva. Jag har ett analytiskt sinne som gärna dissekerar detaljer och går på djupet om saker. Detta gäller egentligen inte bara spel utan all media. Jag är trots allt allmänt nördig och finner glädje i TV-spel, film, serier, teknik, superhjältar och sci fi. Jag har skrivit så länge att jag alltid försöker anstränga mig att pressa mina gränser. Att alltid tänka ett steg längre. Mitt innersta väsen vill alltid göra sitt yttersta. Jag föredrar oftast att skriva längre texter (vilket denna presentation tydligt signalerar), de skal också helst flöda och inte vara sönderhackade med rubriker överallt. Jag älskar en artikel med bra flyt. Inget gör mig mer uppspelt än tankeväckande diskussion eller att hitta en riktigt genomtänkt och originell artikel. Om den dessutom råkar vara skriven av mig kan jag känna mig riktigt nöjd.

Nu vet ni lite om mig. Vart jag kommer från, hur jag är och vad jag gillar. Eftersom jag uppskattar diskussion hoppas jag ni vill konversera med mig här på min alldeles egna blogg. Välkommen till Pausat.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s